Cine sunt câștigătorii celei de-a șasea ediții a proiectului concurs ECOLIFE?
Organizatorii consideră că acest proiect ajută la creșterea gradului de conștientizare, în rândul elevilor, asupra problemelor de mediu; de asemenea, contribuie la înțelegerea importanței reducerii și reciclării deșeurilor, respectiv a
conservării resurselor. În plus, proiectul în care sunt implicați elevii școlii noastre reprezintă un exemplu bun pentru întreaga comunitate, care poate vedea cum copiii și tinerii, atunci când preiau inițiativa, pot face diferența.
Activitatea de voluntariat a elevilor din clasele de liceu, care în timpul pauzelor au preluat deșeurile aduse de colegi, a cultivat sentimentul de apartenență și de conexiune între membrii echipei ECOLIFE.
Mulțumim Clubului Sportiv Român pentru taberele acordate! Mulțumim și celor care au contribuit la achiziționarea bicicletelor și a celorlalte premii: mingi,saci de dormit, cărți și rechizite.
Toată comunitatea a câștigat!
Cea de a VI-a ediție a Proiectului ECOLIFE se va încheia săptămâna viitoare! Cei care au acumulat puncte, să fie prezenți și pregătiți de licitație! Doar așa se obțin premiile de pe afișul proiectului! Succes!
Cea de a șasea ediție a proiectului ECOLIFE începe în data de 4 octombrie (2023), zi în care este sărbătorit Sf. Francisc de Assisi, protectorul ceresc al mediului şi al animalelor. Nici ziua de încheiere nu a fost aleasă la întâmplare, 5 iunie (2024) este Ziua Internațională a Mediului Înconjurător.
Toate schimbările climatice au devenit o provocare urgentă de a ocroti „CASA” noastră comună. Prin lucruri mici, fiecare persoană poate să pășească pe drumul „ convertirii ecologice”, care constă în reînnoirea „relației noastre cu creația, astfel încât să nu o considerăm un obiect care trebuie exploatat, ci, dimpotrivă, să o păstrăm ca pe un dar al Creatorului. ”
Desenul și mesajul inocent de pe afișul proiectului - „There is not a Planet B! ” -, care îi aparțin elevei Ilinca Cozma, de la clasa a VII-a C , ne îndeamnă să reflectăm la lucrurile mărunte pe care le poate face fiecare copil (persoană): să ne opunem risipei alimentare, risipei de apă, să colectăm selectiv deșeurile, pentru a fi reciclate, și să utilizăm mai des bicicleta. 😊
Ne bucurăm că elevii de liceu sunt interesați să devină voluntari în acest proiect; s-au înscris într-un număr foarte mare.
Le mulțumim celor care fac posibilă derularea acestui proiect concurs, le mulțumim celor care au oferit premii atractive, tabere, biciclete și articole sportive. Cu toții putem fi câștigători în acest proiect: NE IMPLICĂM și schimbăm atitudinea celor din jurul nostru față de mediul înconjurător.